Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: به روز نبودن تجهیزات کیفیت فعالیت‌های فرهنگی و هنری را زیر سئوال برده و بر میزان مصرف انرژی تاثیر بسزایی گذاشته است.

درخشش هنرمندان یزدی در این شرایط نشان دهنده علاقه و عشق آنها به هنر است اما نباید این نیاز را نادیده گرفت چرا که هم هنرمندان و هم مخاطبان حق دارند که در فضایی استاندارد و مجهز، نسبت به تولید و تماشای آثار هنری اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با احیای هنر تئاتر خیابانی، شاهد افزایش علاقمندی یزدی‌ها به هنرهای نمایشی هستیم و این موضوع نیاز به تامین فضاهای استاندار و مجهز را تشدید کرده است این در حالی است که تاریخ مصرف عمده فضاهای فرهنگی موجود در استان گذشته و تجهیزات آنها قابلیت تولید محتواهای با کیفیت و نمایش آنها را ندارد.

مجتمع امام علی(ع) یزد که به تازگی اجرای فاز دوم آن در سفر هیات دولت به استان یزد مصوب شد، یکی از فضاهای فرهنگی فرسوده استان است در حالی که این مرکز اصلی ترین مرکز فرهنگی استان محسوب می شود و کاربران بسیاری دارد.

تالار هنر یزد هم با این همه مشتاق و مخاطب، وضعیت بهتری ندارد. بیشترین اجراهای هنرمندان تئاتر در این سالن انجام می شود و همواره سانس های آن پر است اما کیفیت سالن و تجهیزات آن به شدت غیراستاندارد است.

سالن تالار فرهنگ اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی نیز به عنوان یک فضای دولتی، وضعیت بهتری ندارد و در مجموع می توان گفت که آثار هنری هنرمندان یزدی در این فضاهای فرسوده و غیرمجهز، شاهکاری هنری است.

فرسودگی مجتمع امام علی(ع)

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در کنار کمبود فضاهای فرهنگی و هنری در استان باید گفت که همین فضاهای محدود موجود هم وضعیت مناسبی ندارند و از استانداردهای لازم برخوردار نیستند.

مجید جوادیان زاده با اشاره به نامناسب بودن کیفیت نورپردازی، صدا و سایر آیتم‌های موثر در افزایش کیفیت نمایش آثار هنری افزود: از جمله فضاهای فرهنگی مهم استان که از این وضعیت رنج می برد می توان به فاز اول مجتمع امام علی(ع) اشاره کرد که نیاز به تعمیرات و تکمیل تجهیزات دارد و برای این کار به اعتباری نزدیک به ۳ میلیارد تومان نیاز دارد.

وی ادامه داد: با توجه به استقرار بسیاری از انجمن ها و موسسات فرهنگی در مجتمع امام علی(ع) و استفاده مکرر از آن به عنوان تنها فرهنگسرای اصلی استان، این فضا در معرض استهلاک قرار گرفته است.

جوادیان زاده ادامه داد: اخیرا نیز مرکز حمایت از کسب و کارهای نوپای فرهنگی و اجتماعی را در این مجموعه تاسیس کردیم که مراکز کسب و کار استانداردهای تخصصی نیاز دارد و نیاز به فضاهای گفتگویی است که برانگیزاننده باشد اما از این امکانات محروم است و به شدت نیازمند به روز رسانی تجهیز و استانداردسازی است.

وضعیت نامناسب تالار هنر یزد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد از دیگر فضاهای فرهنگی پرمخاطب و پراستفاده استان به تالار هنر اشاره کرد و افزود: افزایش استقبال یزدی ها از هنرهای نمایشی، به روزرسانی و تعمیر این تالار را به شدت ضروری ساخته است.

وی اعتبار مورد نیاز برای تعمیر و تجهیز این سالن نمایش را ۱.۵ میلیارد تومان اعتبار اعلام کرد و گفت: سالها از عمر این فضاها گذشته و فضاهای فرهنگی به دلیل استفاده مکرر چه برای اجراها و برنامه های عمومی و چه برنامه های تمرینی گروه های نمایشی در آستانه استهلاک شدید قرار می گیرد از این رو باید برای فضاهای موجود نیز چاره ای اندیشیده شود.

جوادیان زاده بیان داشت: این فضاها، فضاهای اجتماعی و مردم پایه و مردم محور هستند و هر شب شاهد اجرای برنامه های مختلف در آنها هستیم از اینرو هر چه بیشتر به آنها رسیدگی شود، مردم با هنر عجین‌تر می شوند و ارتقای سطح فرهنگ جامعه را شاهد هستیم.

وی با تاکید بر اینکه فضاهای موجود استان نیاز به کیفی سازی مستمر و مدرن شدن دارند، تصریح کرد: برای مثال در سالن های نمایش تالار هنر به پروژکتورهای جدیدی نیاز داریم که مصرف برق را کاهش دهند چرا که پروژکتورهای فعلی مصرف برق بالایی دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیاز به فضای کافه کتاب در محل تالار هنر برای دامن زدن به بحث های گفتگویی در زمینه تاتر و هنرهای نمایشی را از ضروریت این تالار اعلام کرد.

بالان بودن استهلاک فضاهای فرهنگی و هنری

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اظهار داشت: با توجه به اینکه استهلاک فضاهای فرهنگی هنری بسیار بالا است، این فضاها باید به دلیل ظرافت در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری، حتما استانداردها حفظ شوند. مثلا کیفیت صوت و نور باید ارتقا یابد تا اجراها زیر سئوال نرود و گالری ها تاثیر خود را داشته باشند.

وی اظهار امیدواری کرد: با تخصیص اعتبارات هنری سفر هیات دولت به استان یزد شاهد رسیدگی به این فضاهای فرهنگی در راستای به روزرسانی، استانداردسازی، مدرن سازی آنها باشیم تا استفاده مستمر صورت گیرد چرا که ساخت چنین مجموعه هایی در حال حاضر اعتبارات هنگفتی را می طلبد که از بودجه های دولتی خارج است.

قطعا رسیدگی به فضاهای فرهنگی و هنری که پایه و اساس فعالیت های این چنینی در استان به شمار می روند از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که در غیر این صورت هم هنرمندان سرخورده و ناامید می شوند و هم مخاطبان کم کم از این فعالیت ها فاصله می گیرند و بازگرداندن آنها به این فضاها زمان زیادی به طول خواهد انجامید.

زمانی که مخاطب وارد سالنی می شوند که صدا را به خوبی دریافت نمی کند، نورپردازی برای تماشای نمایش مناسب نیست و حتی سیستم صوت هم پاسخگو نیست هیچ لذتی از اثر نمایشی روی صحنه نخواهد برد و آن وقت است که ترجیح می دهد این زمان را در جای دیگری هزینه کند و کم کم سالن های نمایش و تئاتر و سایر فضاهای فرهنگی استان خالی می شوند.

مراکز فرهنگی هم همین وضعیت را دارند، آنها هم در شرایط فرسودگی، مخاطبان خود را از دست خواهند داد و به زودی از رده مصرف خارج می شوند از اینرو رسیدگی به این فضاها قبل از آنکه دیگر قابلیت بهره برداری را نداشته باشند، از ضروریات است.

کد خبر 5427800

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد ارشاد یزد ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه خطبه های نماز جمعه آمار کرونا شیوع کرونا اردبیل همدان آیین اعتکاف عکس استانها تبریز واکسن کرونا اصفهان سانحه تصادف فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد فرهنگی و هنری مجتمع امام علی ع فضاهای فرهنگی تالار هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۹۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید

جشنواره فرهنگی هنری اشکواره حسینی با شروع به کار دبیرخانه آن به میزبانی آمل به دور هفتم رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، حسین جوادی عصر امروز در جلسه مدیران اجرایی و دبیران اشکواره فرهنگی هنری حسینی از شروع به کار هفتمین دوره این جشنواره در سطح ملی عنوان کرد و گفت: در این دوره نیز با برگزاری شش بخش رسانه، تئاتر خیابانی، عکس، شعر و داستان کوتاه  و بخش کودک و نوجوان به اجرا درمی‌آید. 

وی با اشاره به اینکه در بخش نوجوان چهار بخش سرود گروهی، قصه گویی و نقالی، شعرخوانی و خاطره‌گوی و روایت‌گری فراخوان می‌شود، تصریح کرد: در این دوره اشکواره حسینی از اوایل شهریورماه شروع و اختتامیه آن پانزدهم شهریور ماه سال‌جاری برگزار می‌شود. 

رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی با بیان اینکه امسال برای اولین بار با محوریت شهدای راه قدس آثار پذیرفته می‌شود، تصریح کرد: با تأکیدات رهبری در خصوص حماسه بزرگ قدس، تصمیم گرفتیم محوریت این اشکواره را در کنار قیام امام حسین(ع)، شهدای راه قدس نیز باشد تا از زبان هنر به این جریان پرداخته شود.

جوادی از استقبال بالای هنرمندان به این اشکواره در سال‌های اخیر ابراز امیداوری کرد و گفت: خوشبختانه در این شش دوره اتفاقات خوبی افتاد و شاهد پربار شدن این اشکواره بودیم و این باعث می شود تلاش‌مان را بیش از پیش برای بهتر شدن انجام دهیم‌.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می‌شود
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • افتتاح نمایشگاه عکس وعده صادق در کوهدشت
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • تامین امکانات مورد نیاز برای برگزاری دومین مرحله انتخابات مجلس
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • درخشش بانوان یزدی در مسابقات پتانک کارگران کشور