Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: هنرمندان یزدی با کمترین داشته‌ها در عرصه‌های فرهنگ و هنر درخشیده‌اند و هنرمندان بزرگ و نامی این دیار، از همین فضاهای محدود و غیراستاندارد موجود سربلند کرده و در عرصه ملی و بین المللی حرفه ها برای گرفتن دارند.

طرح‌های فرهنگی و هنری نیمه تمام در عرصه های مختلف در استان بسیار است که امید تخصیص اعتبارات ملی در سفر هیات دولت برای تکمیل آنها می رفت و بخشی از این اعتبارات معطوف طرح های نیمه تمام فرهنگی و هنری شد که بیش از چند دهه از آغاز عملیات اجرایی ساخت آنها می گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد برای سفر هیات دولت به استان سه طرح بزرگ تالار مرکزی یزد با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، فاز دوم مجتمع امام علی (ع) یزد با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی و مجتمع فرهنگی هنری مروست با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی را برای تخصیص اعتبار به عنوان مصوبات سفر هیات دولت به استان یزد پیشنهاد داده و مصوبه آن را دریافت کرد.

تجهیز یزد به فضاهای استاندارد فرهنگی و هنری

خبر خوشی که بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر را خرسند کرده و نور امیدی برای درخشش هر چه بیشتر آنها را با تمرین و اجراهای خود در فضاهای استاندارد و مجهز به تجهیزات روز روشن کرد.

تالار مرکزی یزد در حال حاضر ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و دارای سالن های تخصصی موسیقی و تئاتر است و با تخصیص اعتبار نه چندان زیاد، قابلیت بهره برداری دارد. چند دهه از شروع عملیات اجرایی این تالار می گذرد و برخی عقیده دارند که این تالار با نیازهای وقت استان طراحی و اجرا شده است حال آنکه با توجه به افزایش جمعیت برای مثال ظرفیت سالن های این تالار، برای نیاز جمعیتی امروز استان کافی نیست.

سالن موسیقی این مجموعه رو به اتمام است اما سالن تئاتر اعتبار بیشتری نیاز دارد چرا که تنها سالن آن اجرا شده در حالی که سالن تئاتر نیاز به تجهیزات دارد که بدون آن، سالن به تنهایی کاربردی نیست.

فاز دوم مجتمع امام علی (ع) نیز با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی از مصوبات سفر هیات دولت به استان یزد است. این مجتمع که باز چندین دهه از آغاز عملیات اجرایی آن می گذرد، با تخصیص اعتبارات محدود سالانه، با روند بسیار کندی پیش رفته و امید است با تخصیص اعتبارات سفر، روند تکمیل تسریع شود.

این فار چند کاربردی است و شامل سالن‌های چند منظوره است و طوری طراحی شده که می توان کاربری های متفاوتی از جمله برپایی گالری های مختلف، برگزاری نشست های تخصصی فرهنگی و هنری، اجراهای نمایشی و ورک شاپ های آموزشی و … را داشته باشد.

تکمیل این مجموعه قدم بزرگی در راستای افزایش سرانه فضاهای فرهنگی و هنری شهر یزد و استان است.

اما دیگر طرحی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به عنوان مجری، در قالب مصوبات سفر به هیات دولت پیشنهاد داده و مصوبه آن را نیز گرفته است، طرح تکمیل ساخت مجتمع فرهنگی هنری مروست است.

این مجموعه هم ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امید است با تخصیص اعتبارات سفر هم نیاز شهرستان مروست و هم شهرستان های مجاور را تامین کرده و حتی امکان استقرار اداره ارشاد شهرستان در مجموعه اداری آن وجود دارد.

تالار مرکزی یزد

مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با تائید پیشنهاد این سه طرح بزرگ فرهنگی و هنری استان برای دریافت اعتبارات ویژه سفر هیات دولت به استان و تصویب اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آنها گفت: سرانه فضاهای فرهنگی و هنری استان با تکمیل این طرح ها به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافته و نکته قابل توجه دیگر این است که فعالان عرصه فرهنگ و هنر فضایی استاندارد برای تمرین و اجرا در اختیار خواهند داشت، چیزی که تا به امروز از آن محروم بوده اند.

مجید جوادیان زاده افزود: یکی از این طرح های نیمه تمام، تالار مرکزی یزد است که تکمیل آن به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. با بهره برداری از این فضا، هم سرانه فضاهای فرهنگی و هنری تخصصی افزوده می شود و هم اینکه سرانه فضاهای عمومی فرهنگی و هنری افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در این مجموعه یک لابی بزرگ گفتگو طراحی شده که فضای خوبی برای گردهمایی هنرمندان، برگزاری پاتوق های فرهنگی و سایر نشست های نیمه تخصصی رسانه ای است.

به گفته این مسئول، همچنین فضاهایی در این تالار وجود دارد که قابلیت بهره برداری برای برپایی گالری های مختلف را دارد. این مجموعه همچنین فضایی بزرگ با کاربری آموزشی دارد.

جوادیان زاده درباره ایراداتی که درباره این فضا و از دست رفتن کارایی آن با طولانی شدن روند ساخت وجود دارد، اظهار داشت: تنها چیزی که امروز مورد توجه است این است که ظرفیت سالن های این تالار ۷۰۰ نفر طراحی شده است حال آنکه اگر امروز طراحی می شد این ظرفیت بیش از ۱۲۰۰ نفر در نظر گرفته می شد.

وی ادامه داد: اما در حال حاضر این فضا یکی از مراکز تخصصی فرهنگی و هنری است که بهره برداری از آن نقش موثری در ارتقای فعالیت های فرهنگی و هنری استان خواهد داشت.

فاز دوم مجتمع امام علی (ع)

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد دیگر پیشنهاد این اداره کل برای جذب اعتبارات سفر هیات دولت که به تصویب رسیده است را فاز دوم مجتمع امام علی با نزدیک به ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی اعلام کرد که برای تکمیل آن ۱۵ میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد و مصوب شده است.

وی افزود: این مجموعه نیز شامل سالن های چند منظوره بزرگی است که هم امکان برپایی گالری های مختلف و هم کاربری نشست های تخصصی فرهنگی، اجراهای نمایشی ورک شاپ های آموزشی و … را دارد.

جوادیان زاده با تاکید بر اینکه این فضا نیز چند کاربردی است، گفت: این مجموعه یک سالن آمفی تاتر دارد که سالن اصلی است و فضاهای جانبی و گفتگویی و مجموعه بزرگ آموزشی و مجموعه اداری و مدیریتی نیز دارد.

وی ادامه داد: در این مجموعه بازارچه فرهنگی به عنوان محلی برای ارائه و فروش کالاهای فرهنگی هنری هنرمندان یزدی تعبیه شده است و دارای فضای سبز نسبتاً مناسبی نیز است.

جوادیان زاده، سالن آمفی تئاتر روباز و کتابخانه تخصصی را از دیگر بخش های مجموعه امام علی (ع) نام برد و افزود: معماری این بنا بر اساس المان های فرهنگی ایرانی اسلامی طراحی شده و کاشی کاری و نقش و نگاره های اصیل ایرانی اسلامی به صورت شاخص در آن اجرا شده است.

مجتمع فرهنگی هنری مروست

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد یکی دیگر از طرح های بزرگ نیمه تمام استان با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی را مجتمع فرهنگی و هنری مروست نام برد که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن ۱۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که مورد تصویب واقع شده است.

وی افزود: این مجموعه که از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در حال ساخت است، شامل سالن آمفی تاتر بزرگ و فضاهای آموزشی، نگارخانه ای کامل و مجهز است.

جوادیان زاده عقیده دارد که تکمیل این مجموعه هم نیاز شهرستان مروست را با توجه به کمبود امکانات شهرستان و هم شهرستان های همجوار تامین خواهد کرد.

به گفته این مسئول، این فضا می تواند به شهرستان مروست و سایر شهرستان های همجوار خدمات رسانی کند و حتی امکان استقرار اداره فرهنگ و ارشاد در بخش اداری آن وجود دارد.

نیاز مبرم این فضاها به استاندارد سازی و تجهیز

و اما وضعیت فضاهای فرهنگی و هنری موجود استان؛ کمبود فضای فرهنگی و هنری یکی از مشکلات استان یزد است اما فرسودگی و استهلاک سالن ها و تجهیزات آنها نیز در زمره نیازهایی است که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

به‌روز نبودن تجهیزات کیفیت فعالیت های فرهنگی وهنری را زیر سئوال برده و بر میزان مصرف انرژی تاثیر بسزایی گذاشته است.

فاز اول مجتمع امام علی (ع) در معرض فرسودگی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اظهار داشت: از جمله این فضاها می توان به فاز اول مجتمع امام علی (ع) اشاره کرد که نیاز به تعمیرات و تکمیل تجهیزات با اعتباری نزدیک به ۳ میلیارد تومان دارد.

به گفته جوادیان زاده، با توجه به استقرار بسیاری از انجمن ها و موسسات فرهنگی در مجتمع امام علی (ع) و استفاده مکرر از آن به عنوان تنها فرهنگسرای اصلی استان، این فضا در معرض استهلاک قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اخیراً نیز مرکز حمایت از کسب و کار نوپای فرهنگی و اجتماعی را در این مجموعه تاسیس کردیم که مراکز کسب و کاری استانداردهای تخصصی نیاز دارد و نیاز به فضاهای گفتگویی است که برانگیزاننده باشد اما از این امکانات محروم است و به شدت نیاز به به روز رسانی تجهیز و استانداردسازی دارد.

وضعیت نامناسب تالار هنر یزد

جوادیان زاده عنوان کرد: تعمیر و به روزرسانی تجهیزات تالار هنر یزد نیز از ضروریات است و برای این کار ۱.۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی با تاکید بر اینکه سالها از عمر این فضاها گذشته و فضاهای فرهنگی به دلیل استفاده مکرر چه برای اجراها و برنامه های عمومی و چه برنامه های تمرینی گروه های نمایشی در آستانه استهلاک شدید قرار می گیرد از این رو باید برای فضاهای موجود نیز چاره ای اندیشیده شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد بیان داشت: این فضاها، فضاهای اجتماعی و مردم پایه و مردم محور هستند و هر شب شاهد اجرای برنامه های مختلف در آنها هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه استهلاک فضاهای فرهنگی هنری بسیار بالا است و این فضاها به دلیل ظرافت در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری، حتماً باید استانداردهای لازم را داشته باشند مثلاً کیفیت صوت و نور باید ارتقا یابد تا اجراها زیر سئوال نرود و گالری ها تاثیر خود را داشته باشند.

جوادیان زاده با تاکید بر اینکه فضاهای موجود استان نیاز به کیفی سازی مستمر و مدرن شدن دارند، تصریح کرد: برای مثال در سالن های نمایش تالار هنر به پروژکتورهای جدیدی نیاز داریم که مصرف برق را کاهش دهند چرا که پروژکتورهای فعلی مصرف برق بالایی دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیاز به فضای کافه کتاب در محل تالار هنر برای دامن زدن به بحث های گفتگویی در زمینه تئاتر و هنرهای نمایشی را از ضروریت این تالار اعلام کرد.

اینکه سه طرح بزرگ فرهنگی و ورزشی استان که نقش بسزایی در افزایش سرانه ها دارد در سفر هیات دولت به استان مصوب و موفق به تخصیص اعتبار شده، بسیار امیدوار کننده است و امید است نیازهای سایر فضاهای فرهنگی از جمله استانداردسازی و به روزسانی و مدرن سازی فضاهای موجود هم در اعتبارات ملی و استانی داده شود تا این فضاها کم کم از گردونه استفاده خارج نشوند.

کد خبر 5386799

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد ارشاد یزد ویروس کرونا بوشهر قاسم سلیمانی خطبه های نماز جمعه 9 دی آمار کرونا گرگان کرمانشاه بارش برف واکسن کرونا ایلام سیستان و بلوچستان سویه اومیکرون کرونا سانحه تصادف مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد سفر هیات دولت به استان ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی میلیارد تومان اعتبار فضاهای فرهنگی و هنری فرهنگی و هنری فرهنگی و هنری تالار مرکزی یزد تخصیص اعتبار تخصیص اعتبارات برای تکمیل آن جوادیان زاده سرانه فضاهای مجتمع فرهنگی بهره برداری فرهنگی هنری هنری مروست طراحی شده تالار هنر نیمه تمام گالری ها سالن ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۷۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود

 علی اصغر دریایی  در مراسم بزرگداشت امیرنظام گروسی امیرِ خوشنویس فرهنگ و هنر در شهر بیجار گفت: مردم قدرشناس کردستان، احترام خاصی برای مشاهیر و نامداران عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری قائلند که جزو میراث گذشتگان این سرزمین محسوب می‌شوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان  افزود: تجلیل و قدردانی از خدمات و آثار این مشاهیر، موجبات اعتلای فرهنگی و هنری را فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه آشنایی با مشاهیر و معارف فرهنگ و هنر سهمی ارزنده در هویت بخشی جامعه ایفا می‌کند،بیان کرد: برگزاری بزرگداشت امیرنظام گروسی از مشاهیر و نامداران بزرگ در همین راستا است.

دریایی ضمن اشاره به شخصیت و هویت ماندگار امیرنظام گروسی گفت: این شخصیت برجسته با وجود سفر به اروپا، هیچ وقت مجذوب ظواهر این فرهنگ نشد و در بازگشت به ترویج فرهنگ زیبای ایرانی و ایجاد خط تحریر ایران پرداخت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به بارش برنامه‌های فرهنگی و هنری در سال گذشته خاطرنشان کرد: از جمله خصیصه‌های برنامه‌ها و رویداد‌های سال گذشته تمرکززدایی و عدم نگاه کاریکاتوری به عرصه فرهنگ و هنر بوده است.

وی بیان داشت: برگزاری همایش مستوره اردلان و بزرگداشت سارو بیرو بانه‌ای و ملاعبدالله باشماقی در شهرستان دهگلان از دیگر بزرگداشت‌های امسال است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه عکس وعده صادق در کوهدشت
  • کامل کردن یک راه نیمه تمام
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • چطور یک کولر گازی مناسب انتخاب کنیم
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند